Stoofvlees met wortel-bamboe

Stoofvlees, wortel & bamboe langzaam gegaard met ketjap sesame en sojasaus. Tom Jones gaat de speler in.

 

Nodig voor vier:

  • 600 g stoofvlees - klontje boter - ZP - 2 TL komijnzaad - 30 g maïzena - 500 ml vleesbouillon
  • 500 g wortelen (repen) - 250 g kerstomaatjes 
  • 150 g bamboescheuten (blik) - 10 g verse basilicum - 2 EL sojasaus - 2 EL ketjap sesame
  • 1 EL witte sesamzaadjes (geroosterd)

Zo ga je te werk:

  • Bak het stoofvlees in boter bruin. Voeg de specerijen en de maïzena toe. Meng goed en blus met vleesbouillon. Laat met gesloten deksel 1 uur sudderen. 
  • Voeg de wortelen en tomaatjes toe en laat 30 min. verder sudderen. 
  • Voeg de andere ingrediënten toe en warm mee op.
  • Schep in een schaal en garneer met sesamzaadjes en enkele basilicumblaadjes. MANGEZ! ❤