Stoofvlees, wortel & bamboe langzaam gegaard met ketjap sesame en sojasaus. Tom Jones gaat de speler in.
Nodig voor vier:
-
600 g stoofvlees - klontje boter - ZP - 2 TL komijnzaad - 30 g maïzena - 500 ml vleesbouillon
-
500 g wortelen (repen) - 250 g kerstomaatjes
-
150 g bamboescheuten (blik) - 10 g verse basilicum - 2 EL
sojasaus - 2 EL ketjap sesame
-
1 EL witte sesamzaadjes (geroosterd)
Zo ga je te werk:
-
Bak het stoofvlees in boter bruin. Voeg de specerijen en de maïzena toe. Meng goed en blus met vleesbouillon. Laat met gesloten deksel 1 uur
sudderen.
-
Voeg de wortelen en tomaatjes toe en laat 30 min. verder sudderen.
-
Voeg de andere ingrediënten toe en warm mee op.
-
Schep in een schaal en garneer met sesamzaadjes en enkele basilicumblaadjes. MANGEZ! ❤