Knolselder & gehaktballetjes

Knolselder en gehaktballetjes in een saus van passata, groene curry & steranijs. 'In war & peace' van Joyce Didonato speelt. 

 

Nodig voor vier:

  • 500 g gemengd gehakt - 1 ei - ZP - 50 g chapelure - 1 TL paprikapoeder - 50 g Parmezaanse kaas - 1 EL arachideolie 
  • 500 g knolselder (blokjes) - 2 TL groene curry - 3 laurierbladeren - 2 steranijs - 1 EL arachideolie
  • 700 g passata - 250 ml vleesbouillon
  • handvol verse basilicumblaadjes

Zo ga je te werk:

  • Meng het gehakt met al de andere ingrediënten en rol balletjes. Bak ze rondom bruin in arachideolie. Zet opzij.
  • Bak de knolselderblokjes 1 min. in olie en voeg alle specerijen toe.
  • Blus met passata & vleesbouillon en voeg de gehaktballetjes toe. Laat 40 min. sudderen op een laag vuur.
  • Schep in een schaal en garneer met verse basilicum. MANGEZ! ❤️