Basmati gehaktballetjes met wortelen & krieltjes

Gehaktballetjes met basmati rijst gekookt met wortelschijfjes & krielaardappelen.  

 

Nodig voor twee:

  • 250 g gehakt - 30 g paneermeel - 1 ei - ZP - 40 g basmati rijst - 1 TL komijnpoeder
  • 2 EL olijfolie - ui (100 g, halve manen) - 2 tenen look (fijn) - 350 ml passata - 500 ml groentebouillon - wortelen (350 g, schijfjes) - 600 g krieltjes 
  • handvol verse peterselie (fijn)

Zo ga je te werk:

  • Meng het gehakt met de andere ingrediënten en maak balletjes.
  • Stoof de ui en look 2 min. in olie. Blus met passata en bouillon en voeg de groenten toe. Leg als laatste de gehaktballetjes op de saus. Laat 20 min. op een zacht vuur koken.
  • Schep in een schaal en garneer met peterselie. MANGEZ! ❤️