Gebakken kip met risotto & mangoblokjes gegarneerd met verse munt & geroosterde amandelschilfers. De eerste ballade van Chopin gaat de speler
in.
Nodig voor twee:
-
200 g kip (dunne kipfilets) - 1 TL kippenkruiden - klontje boter
-
1 EL koolzaadolie - 50 g rode ui (halve manen) - 1 teen look (fijn) - 50 bleekselder (fijn) - 175 g risotto - 375 ml kippenbouillon
-
1/2 mango (blokjes) - handvol verse munt
-
1 EL geroosterde amandelschilfers
Zo ga je te werk:
-
Bak de kip gaar in boter in 20 min. op een laag vuur.
-
Stoof de ui en look 5 min. in olie en voeg de selder en risotto toe. Meng goed en blus met bouillon. Laat 20 min. koken op een laag vuur met gesloten deksel.
-
Voeg de mangoblokjes en muntblaadjes toe en warm mee op.
-
Schep de risotto op een bord en leg de kip erop. Garneer met enkele muntblaadjes en amandelschilfers. MANGEZ! ❤️