Kip met risotto & mango

Gebakken kip met risotto & mangoblokjes gegarneerd met verse munt & geroosterde amandelschilfers. De eerste ballade van Chopin gaat de speler in. 

 

Nodig voor twee:

  • 200 g kip (dunne kipfilets) - 1 TL kippenkruiden - klontje boter
  • 1 EL koolzaadolie - 50 g rode ui (halve manen) - 1 teen look (fijn) - 50 bleekselder (fijn) - 175 g risotto - 375 ml kippenbouillon 
  • 1/2 mango (blokjes) - handvol verse munt
  • 1 EL geroosterde amandelschilfers

Zo ga je te werk:

  • Bak de kip gaar in boter in 20 min. op een laag vuur.
  • Stoof de ui en look 5 min. in olie en voeg de selder en risotto toe. Meng goed en blus met bouillon. Laat 20 min. koken op een laag vuur met gesloten deksel. 
  • Voeg de mangoblokjes en muntblaadjes toe en warm mee op. 
  • Schep de risotto op een bord en leg de kip erop. Garneer met enkele muntblaadjes en amandelschilfers. MANGEZ! ❤️