Romige pompoensoep met rode paprika & rood currypoeder gegarneerd met bieslookstengels en gebakken paprikaringen.
Nodig voor 1.5 l soep:
-
3 EL zonnebloemolie - 150 g rode ui (grof) - 750 g pompoenblokjes - 100 g rode paprika (grof) - 1,5 l
kippenbouillon
-
2 TL rood currypoeder
-
1/2 rode paprika (ringen, gemarineerd in 1 EL maïsolie en 1 EL acaciahoning) - ZP
-
handvol bieslookstengels - 50 ml room
Zo ga je te werk:
-
Stoof de groenten 5 min. in olie en blus met bouillon. Breng aan de kook en laat 25 min. op een zacht vuur koken.
-
Voeg currypoeder toe en mix tot een gladde soep.
-
Bak de gemarineerde paprikaringen 5 min. en kruid met ZP.
-
Serveer de soep en garneer met paprikaringen, room en enkele bieslookstengels. MANGEZ! ❤️