Pompoensoep & rode paprika

Romige pompoensoep met rode paprika & rood currypoeder gegarneerd met bieslookstengels en gebakken paprikaringen. 

 

Nodig voor 1.5 l soep:

  • 3 EL zonnebloemolie - 150 g rode ui (grof) - 750 g pompoenblokjes - 100 g rode paprika (grof) - 1,5 l kippenbouillon
  • 2 TL rood currypoeder
  • 1/2 rode paprika (ringen, gemarineerd in 1 EL maïsolie en 1 EL acaciahoning) - ZP
  • handvol bieslookstengels - 50 ml room

Zo ga je te werk:

  • Stoof de groenten 5 min. in olie en blus met bouillon. Breng aan de kook en laat 25 min. op een zacht vuur koken. 
  • Voeg currypoeder toe en mix tot een gladde soep. 
  • Bak de gemarineerde paprikaringen 5 min. en kruid met ZP.
  • Serveer de soep en garneer met paprikaringen, room en enkele bieslookstengels. MANGEZ! ❤️