Puntpaprika gevuld met mascarpone & gerookte zalm op risotto met zwartoogbonen. David Bowie zingt.
Nodig voor twee:
-
4 rode puntpaprika's (in de lengte in 2, pitjes verwijderd) - 2 EL olijfolie -
PEZO
-
150 g mascarpone - 50 ml room - 30 g verse bieslook (fijn) - 1/2 TL chilivlokken - 250 g gerookte zalm (blokjes)
-
2 EL olijfolie - 2 tenen look (schijfjes) - rode ui (100 g, halve manen) - 200 g risotto - 400 ml groentebouillon
-
blikje zwartoogbonen (130 g, uitgelekt) - 50 g gemalen Parmezaan
Zo ga je te werk:
-
Wrijf de binnenkant van de paprika's in olie en PEZO. Plaats 15 min. in een oven van 180°C.
-
Meng mascarpone met de andere ingrediënten en vul hiermee de paprika's. Plaats 10 min. in de oven.
-
Stoof de ui en look 2 min. in olie. Voeg risotto toe en meng goed. Blus met groentebouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. op een heel laag vuur met gesloten deksel sudderen.
-
Meng de bonen en Parmezaanse kaas door de risotto.
-
Schep de rijst op een bord en leg daarop warme paprika's. Garneer met bieslook. MANGEZ! ❤️