Rode puntpaprika gevuld met mascarpone & gerookte zalm

Puntpaprika gevuld met mascarpone & gerookte zalm op risotto met zwartoogbonen. David Bowie zingt. 

 

Nodig voor twee:

  • 4 rode puntpaprika's (in de lengte in 2, pitjes verwijderd) - 2 EL olijfolie - PEZO
  • 150 g mascarpone - 50 ml room - 30 g verse bieslook (fijn) - 1/2 TL chilivlokken - 250 g gerookte zalm (blokjes)
  • 2 EL olijfolie - 2 tenen look (schijfjes) - rode ui (100 g, halve manen) - 200 g risotto - 400 ml groentebouillon
  • blikje zwartoogbonen (130 g, uitgelekt) - 50 g gemalen Parmezaan 

Zo ga je te werk:

  • Wrijf de binnenkant van de paprika's in olie en PEZO. Plaats 15 min. in een oven van 180°C.
  • Meng mascarpone met de andere ingrediënten en vul hiermee de paprika's. Plaats 10 min. in de oven. 
  • Stoof de ui en look 2 min. in olie. Voeg risotto toe en meng goed. Blus met groentebouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. op een heel laag vuur met gesloten deksel sudderen. 
  • Meng de bonen en Parmezaanse kaas door de risotto. 
  • Schep de rijst op een bord en leg daarop warme paprika's. Garneer met bieslook. MANGEZ! ❤️