Gestoofd witloof op een saus met vegan roomkaas & rood currypoeder met gebakken tomaatjes & rode paprika. 'Rebelle' van Eva Zaïcik gaat de
speler in.
Nodig voor twee:
-
400 g witloof (in de lengte in 2) - klontje boter - ZP - sap 1/2 limoen
-
200 g toma'rito tomaten - klontje boter - 1/2 rode puntpaprika (ringetjes) - 75 g vegan roomkaas - 1 TL paprikapoeder - 1 TL rode
currypoeder
-
handvol verse bieslook (fijn)
Zo ga je te werk:
-
Stoof het witloof 1 uur op een zacht vuur in het klontje boter. Draai na 30 min. om. Kruid met ZP en limoensap.
-
Bak de tomaatjes en paprikaringen 3 min. in de gesmolten boter. Druk enkele tomaatjes plat, zodat er sap in de pan komt. Meng met de andere ingrediënten
en warm goed op.
-
Schep de saus op een bord. Leg het witloof erop en garneer met bieslook. MANGEZ! ❤️