Witloof met gebakken tomaatjes

Gestoofd witloof op een saus met vegan roomkaas & rood currypoeder met gebakken tomaatjes & rode paprika. 'Rebelle' van Eva Zaïcik gaat de speler in. 

 

Nodig voor twee:

  • 400 g witloof (in de lengte in 2) - klontje boter - ZP - sap 1/2 limoen
  • 200 g toma'rito tomaten - klontje boter - 1/2 rode puntpaprika (ringetjes) - 75 g vegan roomkaas - 1 TL paprikapoeder - 1 TL rode currypoeder
  • handvol verse bieslook (fijn)

Zo ga je te werk:

  • Stoof het witloof 1 uur op een zacht vuur in het klontje boter. Draai na 30 min. om. Kruid met ZP en limoensap.
  • Bak de tomaatjes en paprikaringen 3 min. in de gesmolten boter. Druk enkele tomaatjes plat, zodat er sap in de pan komt. Meng met de andere ingrediënten en warm goed op.
  • Schep de saus op een bord. Leg het witloof erop en garneer met bieslook. MANGEZ! ❤️