Boontjes met tomaat & cashewnoten

Prinsessenboontjes in een tomatensaus met veel rood currypoeder en linzen met gebakken cashewnoten. 'De vier seizoenen' van Vivaldi met Théotime Langlois de Swarte gaat de speler in. 

 

Nodig voor twee:

  • 3 EL arachideolie - 2 TL rood currypoeder - 1 TL cajun - 1 TL kurkuma
  • 800 g gepelde tomaten (blik) - 250 ml groentebouillon - 500 g boontjes - 200 g kerstomaatjes
  • linzen (200 g, blik) - 1 EL maïzena (opgelost in een beetje water)
  • handvol gebakken cashewnoten

Zo ga je te werk:

  • Meng al de kruiden in de olie en warm goed op.
  • Blus met de tomaten en groentebouillon. Meng goed en voeg de boontjes en de kerstomaatjes toe. Laat 40 min. zacht sudderen met gesloten deksel.
  • Bind de saus met maïzena en warm de linzen even mee op.
  • Schep op een bord en garneer met cashewnoten. MANGEZ! ❤️